Fiberlinjekomittén – Mielenkiintoinen Kuitupuuseminaari Mönsteråsissa

Teknosavo isännöi yhdessä Raumasterin kanssa Fiberlinjekomittén puunjalostusseminaaria, Ruotsissa, Södra Cell Mönsteråsin tehtaalla 25-26 huhtikuuta. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna puunkuorinnan teknologia, haketus ja seulonta sekä näiden merkitys hyvän massatuotannon kannalta. Lämminhenkinen asiantuntijatapahtuma keräsi paikalle 55 alan ammattilaista ja aiheesta kiinnostunutta osallistujaa.

Seminaarissa Teknosavon Hannu Hämäläinen esitteli Chipsmart™ 3D hakkeen laadunvalvontajärjestelmää, joka on asennettu Södra Cell Mörrumin tehtaalle. Vastaava järjestelmä toimitetaan syksyllä myös Södra Cell Mönsteråsin tehtaalle. Viimeisintä teknologiaa hyödyntävään järjestelmään päästiin tutustumaan sen ollessa käytössä Renserikonferenssin yhteydessä Mörrumissa aiemmin tänä keväänä. Automaattisen hakelaadunvalvonnan avulla saadaan tietoa kuorittavan puun laadusta, ja puuhäviötä voidaan ehkäistä 2-4%.

Teknosavo kiittää järjestäjää sekä osallistujia antoisasta seminaarista.