Automaattiohjaus tarjoaa ratkaisun

Teknosavon puunkäsittelyn ohjausjärjestelmät otettiin käyttöön Mondi Paperin tehtaalla Syktyvkarissa Venäjällä loppuvuodesta 2014. Kolme paperikonetta ja yhden kartonkikoneen käsittävälle, laajaa tuotevalikoimaa tarjoavalle tehtaalle toimitetut kaksi WoodSmartTM-mittausjärjestelmää nopeuttavat ja helpottavat puunkäsittelyn prosessia kokonaisvaltaisesti.

Teknosavon moderni laser- ja kamerateknologiaa hyödyntävä optimointijärjestelmä on luonnollinen jatke Mondi Syktyvkarin vuonna 2010 valmistuneelle STEP-modernisointiohjelmalle, jonka päätavoitteena oli tehtaan ympäristöystävällisyyden tehostaminen sekä sen käyttämän teknologian kehittäminen. Teknosavon optimointijärjestelmä tuottaa merkittäviä säästöjä energiakulutuksessa sekä materiaalihukan vähenemisellä.

Mondi Syktyvkar on Venäjän yksi johtavista sellu- ja paperiteollisuuden toimijoista, sekä maan suurin paperin valmistaja. Yritys ja sen tytäryhtiöt työllistävät noin 6 500 ihmistä.